​BCC komt in handen van Fnac

De Franse entertainmentketen Fnac heeft overeenstemming bereikt over een overname van Darty, het moederbedrijf van BCC. In totaal betaalt de nieuwe eigenaar omgerekend zo’n 859 miljoen euro voor het elektronicaconcern.

Fnac maakte eind september bekend een bod te hebben uitgebracht op Darty, dat de afgelopen periode heeft gebruikt om meer onderzoek te doen naar de voordelen van een fusie met Fnac. De entertainmentketen wees erop dat de twee kunnen werken aan een efficiënt winkelnetwerk, een ruimer assortiment en een bredere internationale aanwezigheid. Zowel het bestuur van Fnac als Darty staan inmiddels achter de transactie, die naar eigen zeggen een unieke kans op waardecreatie biedt.

De aandeelhouders van Darty kunnen hun aandelen uit laten betalen of 37 aandelen inruilen tegen één van Fnac. In totaal heeft Fnac 95 miljoen euro aan contanten gereserveerd voor de overname.

Darty beschikt over meer dan vierhonderd vestigingen van BCC, Vanden Borre in België en Darty in Frankrijk, Italië, Turkije, Spanje en Portugal. De totale omzet over het afgelopen boekjaar kwam uit op ruim 3,5 miljard euro. Fnac verkocht in 2014 voor 3,9 miljard euro in 186 winkels in tien verschillende landen, waarvan 114 in Frankrijk.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends