​Detailhandel boekt flink meer omzet

De Nederlandse detailhandelsomzet zijn in september met 4,3 procent toegenomen ten opzichte van een jaar eerder. Het volume lag 5,1 procent boven september 2014, terwijl de prijzen 0,8 procent lager lagen. Dat meldt het CBS donderdag.

De stijging wordt deels veroorzaakt door een gunstigere samenstelling van de koopdagen; september kende dit jaar een maandag minder en een woensdag meer. In augustus liep de omzet nog met 1,4 procent terug vanwege een omgekeerd effect.

Vooral de non-foodbranche kende een uitstekende maand, met een omzetgroei van zeven procent. Kledingwinkels zagen hun omzet zelfs met 15,2 procent toenemen. Brancheorganisatie INretail sprak eerder al over een groei van 17,6 procent, waarmee de matige augustusmaand ruimschoots werd gecompenseerd.

Verder deden ook winkels in woninginrichting het goed met een stijging van 10,9 procent ten opzichte van vorig jaar. Drogisterijen plusten 7,9 procent. Winkels in dhz-artikelen, consumentenelektronica en huishoudelijke artikelen zagen hun omzet net als vorige maand teruglopen, met respectievelijk 1,6, 2,8 en 12,9 procent.

De omzet van de foodbranche nam met 2,9 procent toe, vooral doordat de supermarktbranche met 3,4 procent pluste. De online omzet nam in september met 20,2 procent toe. Online pure players groeiden met 15,4 procent, terwijl multichannel retailers 27,6 procent meer online omzet boekten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!