​Robot attendeert vakkenvuller op lege vakken

Een nieuwe robot rijdt zelfstandig door de supermarkt en scant daarbij de winkelschappen. Wanneer hij een leeg vak ziet geeft hij dit door aan een vakkenvuller, zodat het vak snel weer gevuld wordt.

De robot heet Tally en kan vijftien- tot twintigduizend producten per uur scannen. Dit zou een gemiddelde werknemer twintig tot dertig uur kosten. De robot scant naast lege schappen ook of producten op de verkeerde plaats staan en wanneer deze een verkeerde prijs hebben. Dit lukt hem echter alleen wanneer de barcodes en labels van de producten goed zichtbaar zijn.

De door Simbe Robotics ontwikkelde Tally is voorzien van diverse handigheidjes. Zo keert de robot terug naar zijn oplaadstation als hij merkt dat zijn accu leeg raakt en is hij voorzien van sensoren zodat hij geen klanten omver rijdt.

Brad Bogolea, medeoprichter van Simbe Robotics, noemt Tally een vervanger van het traditionele IT-systeem dat de voorraad bijhoudt. Daarnaast ziet hij de robot op langere termijn als vervanger van de vakkenvuller. Tally is momenteel nog niet te koop, maar Simbe Robotics hoopt Tally op korte termijn beschikbaar te maken. Bekijk op RetailWatching een video over de robot.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends