​IKEA opent mogelijk aan Oxford Street

IKEA overweegt sterk een winkel te openen in één van de drukste winkelstraten van Londen. De Zweedse meubelketen is in gesprek over het huidige pand van warenhuisketen BHS aan Oxford Street.

Het verliesgevende BHS staat op het punt zijn flagshipstore in het centrum van Londen te sluiten en IKEA is een kandidaat om zijn plek in te nemen. De retailer wil er wellicht zijn kleine winkelformat introduceren, dat ook al in Norwich is geopend. Daarnaast wordt komend voorjaar zo’n stadswinkel geopend in Aberdeen.

IKEA beschikt al over vier grote vestigingen in Groot-Londen, maar wil graag dichter op de klant zitten. De komende jaren worden drie zogenoemde ‘order and collection points’ getest in het Verenigd Koninkrijk, aldus een woordvoerder tegenover de London Evening Standard. Die winkels zullen iets van elkaar verschillen. “We willen er met deze tests achter komen hoe consumenten in deze regio’s willen shoppen bij IKEA.”

De nieuwe kleinere winkelconcepten worden ook al getest in Duitsland, Frankrijk en Spanje. Zo is in Hamburg de allereerste vestiging in een verkeersvrije winkelzone geopend en geldt een pand in het Spaanse Navarra, waar alleen accessoires direct worden verkocht, vooral als afhaalpunt van online bestellingen.

Voor ons land staan city stores nog niet in de planning, liet voormalig countrymanager Kristina Johansson eerder dit jaar weten in RetailTrends. In Zwolle test de meubelketen al een kleiner verkoopoppervlak, maar daar beschikt de retailer nog altijd over 7500 van de in totaal tienduizend producten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends