​Hans Anders mogelijk in de etalage

De eigenaren van Hans Anders bekijken een drietal opties om hun internationale ambities voor de keten te financieren. Durfinvesteerders Alpha en AlpInvest hebben ING aangesteld om de mogelijkheden te onderzoeken.

De bank bekijkt de kansen van een verkoop, beursgang en herfinanciering van de brillenketen. “Het proces bevindt zich nog in een pril stadium”, zegt algemeen directeur Remco Boerefijn van Hans Anders Nederland in Het Financieele Dagblad. In de loop van volgend jaar volgt een beslissing, verwacht hij. “We hebben geen haast.”

De optiekketen wil de komende jaren internationaal doorgroeien. “Dan gaat het niet per se om het aantal landen waarin we actief zijn uit te breiden, maar te groeien in de landen waar we nu aanwezig zijn”, aldus Boerefijn.

Hans Anders is naast ons land actief in België, Zweden en Frankrijk en telt 390 winkels. De omzet over het lopende boekjaar komt naar verwachting uit tussen de 165 en 175 miljoen euro. De ebitda-marge ligt volgens Boerefijn tussen de vijftien en twintig procent, zonder uitspraken te doen over de nettowinst. De Nederlandse optiekmarkt is goed voor ongeveer 1,2 miljard euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!