​Miss Etam-eigenaar via de beurs op overnamepad

Het bedrijf achter de doorstart van modeketen Miss Etam krijgt een notering aan de beurs. Roman & Stern wordt daarvoor overgenomen door de lege beursgenoteerde vennootschap Dico International, die zijn naam verandert in R&S Retail Group. Dat heeft het concern woensdag bekendgemaakt.

De beursnotering is bedoeld om risicodragend kapitaal aan te kunnen trekken. R&S Retail Group wil de komende jaren namelijk meer retail- en fashionketens verwerven. Acquisities kunnen dan geheel of gedeeltelijk in aandelen worden betaald, terwijl het bedrijf ook via emissies overnames kan financieren.

R&S Retail Group zegt als consolidator op te willen treden in een ‘turbulente’ retailmarkt. Het bedrijf wil waarde creëren door bedrijfsprocessen te optimaliseren, synergie te benutten en een sterke nadruk te leggen op de omnichannel benadering. Door de overname van Miss Etam beschikt R&S Retail Group over een ‘stevig logistiek, facilitair en ict-platform dat in de toekomst dienst kan doen voor nog te acquireren retailketens’.

R&S Retail Group beschikt momenteel alleen over Miss Etam, dat dit jaar goed is voor zo’n 110 miljoen euro omzet. Het streven is om dat bedrag via overnames de komende twee tot vier jaar te verdubbelen en een EBIT-marge van minimaal vijf procent te realiseren. Dat proces zal geleid worden door Roman & Stern-bestuurder Rens van de Schoor, die voorheen werkzaam was voor Didi, Steps en Superstar.

Verder maakt het concern bekend dat Eric Verbaere is aangesteld als commissaris. Verbaere zit ook in de raad van bestuur van het Belgische modeconcern FNG, de huidige eigenaar van onder meer Steps, Superstar en Claudia Sträter. R&S Retail Group lijkt dezelfde werkwijze te hanteren als FNG, dat zich de laatste jaren ook op het overnamepad bevond via onder meer een emissie. FNG werd eerder dit jaar nog genoemd als de nieuwe eigenaar van Miss Etam, maar dat werd door het concern al snel ontkend.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends