​Suitsupply krijgt kapitaalinjectie van 130 miljoen

Suitsupply verwacht op korte termijn 130 miljoen euro aan groeigeld op te halen. De gesprekken daarover bevinden zich inmiddels in de afrondende fase, zegt ceo Fokke de Jong tegen Het Financieele Dagblad.

Vorige week werd al bekend dat Fokke de Jong aandelen wilde overdragen aan ABN AMRO Participaties Fund. Die investeerder steekt 25 miljoen euro in Suitsupply, in ruil voor cumulatief preferente aandelen. De topman zegt geen zeggenschap te verliezen, omdat alle gewone aandelen in eigen beheer blijven.

Het overige deel van de kapitaalinjectie komt binnen via een unitranche, waarbij volgens het dagblad één contract wordt gesloten met één voorwaardenpakket en één rentevoet voor meerdere partijen. Die methode is volgens De Jong gebruikelijk in Angelsaksische landen, maar niet in Nederland.

Suitsupply wil de miljoenen gebruiken om verder uit te breiden in de Verenigde Staten, Azië en Europa. Zo opent de modeketen op korte termijn vestigingen in Peking en Seoul, terwijl al winkels in Singapore en Shanghai zijn geopend. Verder komen er op korte termijn tien winkels bij in Canada en de Verenigde Staten.

Daarnaast investeert Suitsupply een deel van het bedrag in de versterking van zijn online activiteiten, die volgens De Jong al winstgevend zijn. Dertig procent van de jaaromzet van zo’n 170 miljoen euro komt binnen via het online kanaal. Voor volgend jaar rekent de ceo op een totale omzet van meer dan tweehonderd miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!