​PvdA wil af van kiloknallers

De PvdA wil de grootverpakkingen met goedkoop vlees in de supermarkten verbieden. Kamerlid Sjoera Dikkers dient daarvoor woensdag een verzoek in tijdens de behandeling van de begroting voor de landbouw.

Supermarkten gaan door het ontbreken van een verbod gewoon door met het goedkoop inkopen van vlees, aldus Dikkers in het Algemeen Dagblad. Zowel boeren en consumenten zijn volgens haar de verliezer van de huidige situatie. Boeren worden gedwongen om hun vee voor de laagst mogelijke prijs te fokken en met antibiotica op de been te houden. “Die krijgen wij uiteindelijk ook binnen. Dat kan zo niet langer.”

Staatssecretaris Sharon Dijksma (infrastructuur en milieu) stelde vorig jaar nog dat een verbod niet mogelijk was vanwege Europese regels. “Daar geloof ik niets van”, aldus Dikkers. Ze wijst op inspanningen van Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken om goedkoop vlees uit supermarkten te weren.

Supermarktorganisatie CBL ziet vlees als een product dat soms voor lagere prijzen wordt verkocht. Daarnaast wordt er al een aantal jaar gewerkt met de vleesindustrie om de productie te verduurzamen, aldus de organisatie.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends