​Carrefour komt met eigen betaalkaart

Carrefour en Visa hebben afgelopen week gezamenlijk een betaalkaart geïntroduceerd op de Belgische markt. De debetkaart Flex is gekoppeld aan een rekening en laat consumenten contactloos, elektronisch en online betalen.

Gebruikers betalen voor de nieuwe kaart eenmalig zes euro en tevens anderhalve euro per maand. Flex is in eerste instantie een prepaidkaart waar gebruikers handmatig of automatisch geld op kunnen storten. Er kunnen tot vier kaarten aan één rekeningnummer worden gekoppeld.

De kaart is niet alleen te gebruiken in vestigingen van Carrefour in België, maar wordt geaccepteerd bij nagenoeg alle retailers en horecaondernemingen wereldwijd. De Flex-kaart is een 2-in-1 kaart en kent naast de betaalfunctie ook een koppeling aan het loyaliteitsprogramma van Carrefour. Hierdoor sparen consumenten bij elke betaling met de kaart automatisch voor kortingen.

Carrefour liet afgelopen september weten zijn 45 hypermarkets, 437 Market- en 265 Expresswinkels te voorzien van terminals die contactloos betalen mogelijk maken. De uitrol van deze terminals moet nog dit kalenderjaar afgerond zijn.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends