​Kwantums nieuwe stijl

Na liefst drie jaar testen en ontwikkelen rolt Kwantum zijn nieuwe formule uit. Die formule moet invulling geven aan de nieuwe strategie, waarin de woonketen verandert van productgedreven naar klantgericht.


De lange aanloop komt onder meer doordat alle belangrijke onderdelen van de woonketen zijn aangepast, zegt ceo Rob Berns. Ook het feit dat Kwantum geruime tijd in de etalage stond, zorgde voor de nodige vertraging. Inmiddels is de verkoop aan Gilde Equity Management afgerond en kan de uitrol van het nieuwe concept beginnen.

Kwantum beschikt over onder meer een nieuwe inrichting en routing. Inmiddels zijn elf filialen omgebouwd naar de nieuwe formule. Onderdeel daarvan is een service-eiland in de winkel, waar werknemers klanten begeleiden bij maken van een keuze. “Dit service-eiland onderstreept nogmaals de klantgerichtheid van Kwantum”, aldus Berns.

Het is nog de vraag of alle honderd Kwantum-filialen in ons land worden omgebouwd naar de nieuwe formule. “Dat hangt af van de geschiktheid van de locatie. Zo zijn er vestigingen die naar een andere plek verhuizen, zodat de formule op de nieuwe locatie wordt geïmplementeerd.” Er zijn volgens Berns geen plannen voor het sluiten van winkels. In België zijn alle vestigingen inmiddels al voorzien van de nieuwe formule.