​Omzet en bedrijfsresultaat HEMA neemt toe

HEMA heeft zijn bedrijfsresultaat in het derde kwartaal voor het eerst in drie jaar zien groeien. De genormaliseerde ebitda liep op naar 23,5 miljoen euro, een stijging van 5,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat heeft de winkelketen woensdag bekendgemaakt.

HEMA zag zijn totale omzet verder met acht procent toenemen naar 292,8 miljoen euro. De like-for-like-omzet nam met 5,2 procent toe, waar een jaar terug nog een daling van 6,8 procent werd genoteerd. In eigen land nam de omzet met 6,9 procent toe.

De retailer presteerde naar eigen zeggen in alle productcategorieën beter dan de markt. Verder profiteerde HEMA van zijn internationale expansie, zoals de opening van nieuwe zeven winkels in Frankrijk. Daarnaast heeft de winkelketen de winkelwaarde van zijn voorraad met negen procent teruggebracht en de productiviteit in de Nederlandse winkels verhoogd.

“Ondanks deze stappen is er nog veel werk aan de winkel”, zegt ceo Tjeerd Jegen. “We blijven ons daarom richten op het structureel verbeteren van de organisatie en de financiële resultaten.”

HEMA schrijft namelijk nog altijd donkerrode cijfers. Het verlies liep in het derde kwartaal op van 14,8 naar 28,8 miljoen euro, al is daar ook de eenmalige voorziening voor de schikking met zijn franchisenemers in meegenomen. Zonder die voorziening zou het verlies met 4,5 miljoen euro zijn teruggelopen.

Winstgevendheid is de belangrijkste doelstelling die Tjeerd Jegen bij zijn aanstelling eerder dit jaar heeft meegekregen. “Technisch gezien, als je de schuldenlast wegneemt, is HEMA een zeer winstgevend bedrijf”, zegt hij deze maand in RetailTrends. In het decembernummer vertelt de topman onder meer hoe hij de balans weer terug wil brengen om de weg naar boven weer te vinden. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!