​De schatkist van Apeldoorn

De roots van Van Hell Juweliers liggen in Amersfoort, maar sinds 1993 is de retailer ook in Apeldoorn actief. In die Gelderse stad is Van Hell nu verhuisd naar de voormalige vestiging van Mexx, nog geen honderd meter van zijn oude winkel vandaan. Eind november opende Van Hell het nieuwe pand, dat de juwelier graag zijn schatkamer noemt.

Van Hell Juweliers staat sinds zijn oprichting in 1933 inmiddels onder leiding van de vierde generatie. Ab van Hell is het gezicht van de Apeldoornse vestiging. Daar kunnen klanten terecht voor horloges, sieraden en een ringencorner met onder meer de grootste collectie Meister-trouwringen van Nederland.

Voor de relocatie heeft WSB Interieurbouw een nieuw ontwerp uitgewerkt, waarin veel aandacht is voor beleving. ‘Merkbeleving, gastheerschappen, ruiken, proeven, aandacht voor presentatie van gerenommeerde merken voor een breed publiek’, vat de interieurbouwer samen.

De winkel beschikt over 222 vierkante meter, waarop luxemerken als Baume & Mercier en Christiaan van der Klaauw worden gepresenteerd. Sinds de heropening beschikt de juwelier ook over het Zwitserse merk Breitling.