​Brenninkmeijers kopen Belgische foodketen

Investeringsfonds Bregal Freshstream heeft de 72 vestigingen van de Belgische foodketen Lunch Garden overgenomen. Het is niet bekend hoeveel er is betaald voor de overname.

Lunch Garden was sinds 2009 in handen van investeringsmaatschappij H2 Equity Partners. “Je moet het zien als een soort Belgische La Place”, aldus een partner van de verkopende partij tegen Het Financieele Dagblad. De vestigingen van Lunch Garden bevinden zich vooral in winkelcentra.

Het is de eerste acquisitie voor het fonds dat in september van start ging, nadat C&A-familie Brenninkmeijer zeshonderd miljoen euro in de kas had gestort. Managing partner Patrick Smulders is verheugd over de aankoop. “Lunch Garden past perfect in onze investeringsvoorwaarden, dankzij het succesvolle operationele model, potentie en groeimogelijkheden.”

Smulders wijst daarnaast op de recente investeringen in het concept. Zo staken de voormalige eigenaren vijftig miljoen euro in een vernieuwing van de bestaande vestigingen en het openen van nieuwe filialen. Onder de vleugels van Bregal Freshstream moet het aantal restaurants verder toenemen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!