PAI Partners heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van Hunkemöller. De lingerieketen komt in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Carlyle Group.

Naar verwachting is de transactie in het eerste kwartaal van 2016 afgerond. “Met het wereldwijde netwerk en ervaring binnen de fashionbranche kunnen we met Carlyle Group onze strategische visie versterken en onze onderneming uitbreiden”, zegt ceo Philip Mountford van Hunkemöller in een reactie. Carlyle stapte eerder in onder meer Holland & Barrett.

Beide partijen doen geen uitspraken over financiële details. Carlyle legt volgens Reuters acht keer de ebitda van de lingerieketen neer, waarmee de verkoopprijs op circa 440 miljoen euro neer zou komen. De lingeriebranche is een aantrekkelijk segment binnen retail, zegt managing director Marco De Benedetti van Carlyle Europe tegen Reuters. “Het speelveld is minder druk dan in andere categorieën.”

Hunkemöller was sinds 2011 in handen van het Franse private equity-huis PAI Partners, dat de keten afgelopen voorjaar in de etalage zette. PAI Partners betaalde destijds 265 miljoen euro voor de keten en wilde naar verluidt circa 550 miljoen euro krijgen voor de verkoop. De verkoop aan Carlyle Group moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.