​HEMA opent zevenhonderdste winkel op Utrecht CS

HEMA heeft maandag zijn zevenhonderdste vestiging geopend op NS-station Utrecht Centraal. De winkel zit in de centrale hal en heeft zijn assortiment afgestemd op treinreizigers.

Het is de tiende hightrafficlocatie van de winkelketen op een treinstation in Nederland. De winkel is ingericht volgens HEMA’s internationale formule, gebaseerd op de inrichting van een huis. Het is voor het eerst dat die inrichting is toegepast bij een Nederlandse vestiging. Het basisassortiment bestaat uit artikelen die handig zijn voor reizigers, zoals een paraplu of iets lekkers voor onderweg.

In november opende HEMA op London Stansted Airport al zijn eerste winkel op een buitenlandse luchthaven en in september één op het treinstation van Birmingham. “De hightrafficlocaties zullen voor HEMA het uitgangspunt zijn in de expansie naar het buitenland”, zegt Jegen. “Maar er wordt zeker ook gekeken naar mogelijkheden tot uitbreiding in eigen land.”

In het decembernummer van RetailTrends noemt Jegen de internationale groei cruciaal voor HEMA. De goede ervaringen in Frankrijk sterken hem in die opvatting. “Elke nieuwe winkel daar is een succes. Je doet jezelf tekort als je niet doorpakt. De teller staat daar nu op 41 vestigingen, maar we zien ruimte voor honderden winkels.”

De zevenhonderd HEMA-vestigingen zijn verspreid over zeven landen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends