'Carlyle zoekt kapitaal voor Hunkemöller-koop'

Vijf Europese banken zijn op zoek naar beleggers zodat de Carlyle Group Hunkemöller kan overnemen. Dat meldt Het Financieele Dagblad op basis van berichtgeving door Bloomberg.

Het Amerikaanse investeringsfonds heeft een directe lening nodig om de acquisitie van de lingerieketen te kunnen financieren. De banken proberen volgens de Amerikaanse nieuwssite daarom beleggers aan boord te krijgen voor een investering van 225 miljoen euro in Carlyle-schuld.

Bedrijven die kapitaal nodig hebben voor bijvoorbeeld een overname, kiezen steeds vaker voor directe leningen omdat ze door de strengere kapitaaleisen vaak niet meer bij een bank terecht kunnen. Met deze leningen waarbij beleggers investeren in bedrijven met een lage kredietwaardigheid, kunnen de bedrijven toch hun financiering rond krijgen.

In Europa is de markt voor directe leningen goed voor driehonderd miljard dollar (271 miljard euro). De waarde stijgt snel, aldus directeur Tjalling Halbertsma van vermogensbeheerder Nuveen. “Er is nu veel vraag naar dit product vanuit landen met een negatieve rente, zoals Denemarken en Zwitserland, maar ook vanuit landen in de eurozone.” Directe leningen zijn aantrekkelijk voor beleggers omdat de rente mee beweegt wanneer de marktrente stijgt. Een nadeel is echter het gebrek aan liquiditeit. Als een onderneming zijn betalingsverplichting niet meer kan nakomen, zien investeerders hun kapitaal verdampen.

Carlyle Group maakte vrijdag bekend Hunkemöller over te willen nemen van PAI Partners. Carlyle legt volgens Reuters acht keer de ebitda van de lingerieketen neer, waarmee de verkoopprijs op circa 440 miljoen euro neer zou komen. Naar verwachting is de transactie in het eerste kwartaal van 2016 afgerond.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!