​Verkoopplannen T-Mobile in de ijskast

Deutsche Telekom AG heeft een pauze ingelast in het verkoopproces van zijn Nederlandse dochter T-Mobile. Vooralsnog is er geen partij gevonden die het gewenste bedrag van drie miljard euro wil betalen.

Het telecombedrijf gebruikt de pauze om de verkoopvoorwaarden aan te passen. “Deutsche Telecom wil in principe zelf een minderheidsbelang houden indien nodig”, zegt een bron uit de markt tegen De Financiële Telegraaf.

Marktkenners denken dat de Amerikaanse kapelmaatschappij Liberty Global de gedoodverfde koper van T-Mobile is. De eigenaar van Ziggo/UPC zou eerst andere partijen laten bieden, om uiteindelijk met het hoogste bod te komen. “Iets wat ze ook makkelijk kunnen doen, omdat ze in tegenstelling tot investeringsmaatschappijen veel synergievoordelen hebben”, stelt een zakenbankier. “Private equity toont dan ook nog weinig interesse.”

Met de verkoop van T-Mobile kan Deutsche Telekom AG zijn schuldenlast verlagen en zijn positie in Amerika versterken. Ingewijden denken echter dat de verkoop van T-Mobile ook de weg vrij moet maken voor een overname van KPN. Nu het bedrijf nog volledig eigenaar is van T-Mobile zou een overname op mededingingsbezwaren vanuit Brussel stuiten.

T-Mobile realiseerde vorig jaar een bedrijfsresultaat van 630 miljoen euro en een omzet van anderhalf miljard euro. Daarmee is Nederland goed voor 2,5 procent van de totale opbrengsten van Deutsche Telekom. De telefoonretailer heeft ruim honderd vestigingen in ons land.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends