​Coolcat krimpt voor het eerst sinds crisis

Modeketen Coolcat heeft zijn omzet voor het eerst in zes jaar zien teruglopen. De omzet over 2014 liep met zo’n vijf procent terug tot 155 miljoen euro, meldt Het Financieele Dagblad op basis van een jaarverslag dat bij de KvK is gedeponeerd.

Coolcat zag zijn omzet tussen 2008 en 2013 steeds verder oplopen, maar kon die stijgende lijn vorig jaar niet vasthouden. Vooral in België had de keten van ceo Roland Kahn het zwaar, met een omzetdaling van dertien procent. Coolcat zag zijn bedrijfsresultaat (ebit) daarnaast teruglopen van zestien naar 2,9 miljoen euro.

Uit het jaarverslag blijkt verder dat de modeketen dit jaar een deel van de bankconvenanten niet na is gekomen. Daar is een goedkeuring voor gegeven door de ING, tegelijkertijd met het afsluiten van een herfinanciering.

Roland Kahn heeft naast Coolcat ook Sapph, MS Mode en America Today in handen. Die laatstgenoemde keten zag zijn omzet over 2014 met vier miljoen toenemen tot ruim 55 miljoen euro. Ook MS Mode boekte volgens Het Financieele Dagblad meer omzet, waar van Sapph geen recente cijfers beschikbaar zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!