​Macintosh vraagt uitstel van betaling aan

Macintosh heeft geen geschikte partij kunnen vinden om het concern in zijn geheel of gedeeltelijk over te nemen. Het moederbedrijf van onder meer Scapino, Manfield en Dolcis vraagt daarom vandaag uitstel van betaling aan.

De rechtbank in Maastricht oordeelt naar verwachting later vandaag over de zaak. “Ondanks de inspanningen kunnen we het aanvragen van uitstel van betaling niet vermijden”, zegt ceo Kurt Staelens. “We hopen nog steeds dat significante delen van de Macintosh Group gered kunnen worden door een verkoop of een andere oplossing.” Het bestuur gaat met de nog aan te stellen bewindvoerder kijken of een verkoop nog mogelijk is.

Macintosh maakte maandag bekend op zoek te zijn naar koper. Een aantal niet nader genoemde partijen kreeg inzage in de boeken om het gehele bedrijf of een substantieel deel ervan over te nemen. Door de grote schuldenlast en moeilijke marktomstandigheden hoeven aandeelhouders niet te rekenen op een hoge opbrengst, gaf het concern daarbij al aan. Het aandeel van Macintosh leverde na de aankondiging van de plannen ruim tweederde van zijn waarde in.

Banken zetten Macintosh onder druk om de onderneming van te hand te doen, zodat in elk geval de schulden kunnen worden afgelost, stellen analisten van SNS Securities. De schuldenlast ligt momenteel op circa 45 miljoen euro. “Dat bedrag wordt elke dag groter doordat het leverancierskrediet snel aan het krimpen is”, zegt analist Gerard Rijk in De Financiële Telegraaf. Het is verwonderlijk dat Macintosh in zo’n hoog tempo richting de afgrond koerst, stelt econoom David Tomic van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) in een reactie. “De vraag is niet meer of het bedrijf omvalt, maar wanneer.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!