​Macintosh in surseance van betaling

De rechtbank in Limburg heeft Macintosh Retail Group dinsdagmiddag uitstel van betaling verleend. Dat laat een woordvoerder van de rechtbank weten aan NU.nl.

John Huppertz van Paulussen Advocaten en Bart Meijs van Thuis & Partners zijn aangesteld als bewindvoerders. De winkels van het concern blijven voorlopig geopend.

Het moederconcern van schoenenketens als Scapino en Manfield kondigde dinsdagochtend aan dat er uitstel van betaling zou worden aangevraagd. Het bedrijf kon namelijk geen geschikte partij vinden om het concern in zijn geheel of gedeeltelijk over te nemen. “Ondanks de inspanningen kunnen we het aanvragen van uitstel van betaling niet vermijden”, aldus ceo Kurt Staelens. “We hopen nog steeds dat significante delen van de Macintosh Group gered kunnen worden door een verkoop of een andere oplossing.”

Het ligt voor de hand dat er een speler komt die met één of meerdere ketens op goede locaties verder wil, stelt sectormanager Dirk Mulder van ING op RetailWatching. “Dat moet dan een partij zijn met een lange adem, die het achterstallig onderhoud bij de formules kan wegwerken. Maar wie heeft hiervoor nog voldoende financieel draagvlak in de huidige markt?”

Dirk Mulder gaat op RetailWatching verder in op de problemen binnen Macintosh, potentiële kopers en de schoenenbranche in het algemeen. Het is volgens hem niet ondenkbaar dat schoenenketens er baat bij hebben als de ketens van Macintosh Retail Group verdwijnen. "Voor de branche is het misschien wel goed."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!