​‘Kortetermijnvisie Sun Capital nekt V&D’

Sun Capital geeft V&D geen enkele kans om de potentie van zijn nieuwe strategie te bewijzen. “Het typische korte termijn denken van investeerders als Sun nekt nu V&D”, zegt onderhandelaar Martijn den Heijer van CNV Dienstenbond.

De bond is teleurgesteld in de houding van de Amerikaanse private equity-partij. “De nieuwe strategie, winkelformule en assortiment zouden begin 2016 worden uitgerold. Het was goed geweest dat eerst af te wachten”, aldus Den Heijer.

V&D heeft uitstel van betaling aangevraagd nadat geldschieter Sun Capital de bestaande financiering staakte en een liquiditeitstekort niet wilde overbruggen. Door onder meer de warme wintermaanden kampte de keten met een omzetval. ‘De aanhoudend verslechterende handel in de decemberperiode heeft erin geresulteerd dat V&D voor 2016 nu financiering nodig heeft van onhoudbaar niveau’, laat de investeringsmaatschappij weten in een reactie.

Inmiddels zijn twee bewindvoerders aangesteld die de perspectieven van de warenhuisketen inventariseren. De vestigingen van V&D en La Place blijven voorlopig geopend. Alleen de webshop is tot nader order gesloten.

Lees op RetailWatching meer over Sun Capital. Is dit een sprinkhaan die V&D laat vallen nadat het de keten heeft kaalgeplukt?

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!