​INretail naar de rechter om outlet in Halfweg

Brancheorganisatie INretail probeert de komst van outletcenter Amsterdam The Style Outlets via de rechter tegen te houden. Dat laat manager beleid en advies Marcel Evers weten aan Het Financieele Dagblad.

Het outletcentrum wordt gebouwd op het voormalige industrieterrein van Sugar City in Halfweg, vlakbij Amsterdam. INretail diende al bezwaren in bij de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, maar kreeg naar eigen zeggen geen inhoudelijke reactie. “Er rest ons nu niets anders dan naar de rechter te stappen”, aldus Evers.

Projectontwikkelaar Neinver kreeg onlangs de omgevingsvergunning voor de bouw van 150 winkels, verdeeld over achttienduizend vierkante meter. Die plannen stuitten eerder al op bezwaren van onder meer de gemeente Haarlem, die bang is voor een verkeerschaos. INretail stelt dat de bouw bovendien ten koste gaat van de bestaande winkels in de regio Amsterdam.

Bestaande winkeliers leveren volgens Evers tien tot twintig procent van hun omzet in bij de komst van een outletcentrum. Hij schat de kans dat de vergunning ingetrokken wordt op vijftig procent. De belangenorganisatie probeert ondertussen ook de komst van outlets naar Assen en Zevenaar te verhinderen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends