​Macintosh vraagt faillissement aan

De bewindvoerders van Macintosh Retail Group hebben de rechtbank dinsdag verzocht het retailconcern failliet te verklaren. Dat heeft het moederbedrijf van onder meer Dolcis, Invito en Manfield bekendgemaakt.

Het faillissement is aangevraagd voor Macintosh, terwijl het uitstel van betaling blijft staan voor dochterbedrijven Dolcis, Invito, Manfield, PRO en Hoogenbosch Retail Group. Macintosh laat daarbij weten geen uitstel van betaling te hebben gevraagd voor Scapino en Brantano, dat in België actief is.

Alle winkels van Macintosh Retail Group blijven vooralsnog geopend. De bewindvoerders bekijken samen met de directie alle mogelijke scenario’s, waaronder een verkoop van het totale detailhandelsconcern en een opsplitsing.

Macintosh kreeg een week terug uitstel van betaling van de rechtbank in Limburg. Verschillende retailers hebben volgens De Telegraaf belangstelling voor de schoenenketens. Zo zou Bristol in de race zijn voor winkels van branchegenoot Scapino, terwijl Nelson Schoenen interesse heeft in een aantal Manfield-vestigingen. Daarnaast azen Belgische partijen op de andere formules van Macintosh.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends