​Recordaantal VVV-bonnen verkocht ​

Het aantal verkochte VVV Cadeaubonnen is vorig jaar gestegen tot ruim 8,5 miljoen. Dat zijn er vierhonderdduizend meer dan vorig jaar, meldt uitgever VVV Nederland maandag.

Het aantal verkochte bonnen en de opbrengst, ruim 128,7 miljoen euro, betekenen volgens VVV Nederland een record in het 42-jarig bestaan van de cadeaubon. De onbeperkte geldigheid en het grote aantal acceptanten noemt VVV-directeur Kees van Wijk als belangrijkste oorzaken van de populariteit van de cadeaubon. De bon kan bij ruim 23 duizend winkels ingewisseld worden.

De toename van het aantal verkochte VVV-bonnen is goed voor de fysieke retail, meent VVV Nederland. Consumenten die een bon inwisselen besteden daarbovenop gemiddeld nog 35 procent extra, blijkt uit onderzoek.

Vorig jaar werden er 8,1 miljoen Cadeaubonnen verkocht, die samen 124 miljoen euro opleverden. De bon kan behalve bij winkels ook ingewisseld worden bij onder meer musea en goede doelen. Met 26 duizend aangesloten bedrijven is VVV naar eigen zeggen marktleider in cadeaubonnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!