​Elektronicaketen Maxwell verkocht

Maxwell sluit zijn hoofdkantoor en doet zestien van zijn zeventien elektronicawinkels van de hand. Dat bevestigt directeur Rob Frencken tegenover RetailNews, zonder te melden wie de nieuwe eigenaar is.

Door de overname verdwijnen alle 55 banen op het hoofdkantoor van Maxwell in Panningen. De vijftig vaste winkelmedewerkers van de zestien vestigingen verhuizen per 1 maart mee naar de koper, meldt Dagblad De Limburger.

De overname is volgens Frencken noodzakelijk, omdat Maxwell moeite had om zelfstandig het hoofd boven water te houden. Rond de eeuwwisseling telde het concern nog dertig vestigingen in Zuid-Nederland en één in België. "Zo'n tien jaar geleden moesten we links en rechts wat winkels gaan afstoten." Hij wijt de malaise vooral aan de opkomst van het internet, waardoor de markt heel transparant is geworden. "Het gevolg was prijsdruk en lage marges in de winkels", stelt hij.

Maxwell rapporteerde in 2013 nog een omzet van 52,3 miljoen euro, tegen 54,6 miljoen twee jaar eerder. Daarbij is ook de omzet van opleidingsinstituut Nationale Handelsacademie meegerekend, dat losstaat van de overname. Het verlies van de elektronicawinkels bedroeg in 2013 1,4 miljoen euro.

De winkels van Maxwell bevinden zich in Limburg en Noord-Brabant. Onbekend is of de naam Maxwell, die al tachtig jaar bestaat, verdwijnt. Dat hangt volgens Frencken van de nieuwe eigenaar af.

De afgelopen jaren verdwenen al een hoop elektronicaformules uit het straatbeeld. Zo bouwde BCC zaken van Harense Smid, It's Electronics en Mikro-Elektro om naar zijn eigen formule. Verder maakten BAS Group eind vorig jaar in flink afgeslankte vorm een doorstart onder Relevant Holdings.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends