​Emté en Sligro allebei in de plus

Sligro Food Group heeft zijn omzet over 2015 met 3,8 procent zien toenemen tot 2,67 miljard euro. Zowel groothandel Sligro als supermarktketen Emté noteerden een plus. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde omzetcijfers.

De foodservicetak van Sligro Food Group presteerde het best, met een groei van 4,5 procent naar 1,83 miljard euro. De autonome groei van Sligro over 2015 kwam uit op 1,6 procent.

Emté zag zijn omzet in het laatste kwartaal flink toenemen (7,4 procent) en kwam over het hele jaar uit op een stijging van 2,3 procent. In totaal boekte de supermarkten een omzet van 841 miljoen euro. De identieke consumentenomzet liep in de laatste drie maanden echter met 1,2 procent terug. Over het hele jaar ligt dat cijfer op 0,2 procent.

Eerder deze week maakten Coop, Jumbo en Plus al hun jaarcijfers bekend. Coop en Plus spraken daarbij van omzetstijgingen van respectievelijk 7,5 en 8,8 procent. Jumbo zag zijn groepsomzet met 2,5 procent teruglopen als gevolg van de overdracht van de laatste C1000-winkels aan Albert Heijn en Coop.

Reacties