​Nieuwe eigenaar wil al ingrijpen bij Brantano

Het Britse Brantano, voormalig dochterbedrijf van Macintosh, staat mogelijk voor een herstructurering. De nieuwe eigenaar Alteri heeft accountants van PwC ingeschakeld om de opties te bekijken, meldt The Sunday Times.

De Britse investeringsmaatschappij nam de schoenenketen in oktober samen met Jones Bootmaker over voor zeventien miljoen euro. Er zou volgens een bron zelfs overwogen worden om ‘in administration’ te gaan, de Engelse versie van surseance van betaling. In dat geval zou Brantano zich kunnen ontdoen van enkele verplichtingen.

Door de ontwikkelingen bij Brantano staan zo’n achthonderd banen op de tocht. De schoenenketen beschikt over 140 winkels en zestig shop-in-shops. De omzet liep vorig jaar weliswaar met zes procent op naar honderd miljoen pond (136 miljoen euro), maar het verlies voor belastingen kwam uit op 4,6 miljoen pond.

Alteri heeft volgens The Sunday Times nog geen definitief besluit genomen over de te nemen maatregelen bij Brantano. Jones Bootmaker zou buiten schot blijven.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends