​Eigenaren V&D-panden werken vast aan plan B

Vastgoedeigenaren van V&D-winkels zijn in gesprek met diverse internationale retailers om de keten eventueel op te volgen. Zowel Syntrus Achmea als ASR Vastgoed werken aan back-upplan voor als de keten niet of gedeeltelijk doorstart.

Wanneer de curatoren een koper voor V&D vinden, willen de vastgoedpartijen echter ‘constructief meewerken’. “Het is in hun belang om een warenhuis te hebben in de binnensteden”, zegt managing partner Jeroen Lokerse van vastgoedadviseur Cushman & Wakefield in het Algemeen Dagblad. Hij leidde vorig jaar de onderhandelingen tussen V&D en de vastgoedeigenaren, die uiteindelijk resulteerden in een huurverlaging.

Daarbij is onder meer afgesproken dat de huurkorting op een derdenrekening werd geparkeerd. Als de keten weer financieel gezond was, kreeg V&D een deel daarvan terug. De 24 miljoen euro staat volgens ingewijden nog altijd op een rekening van advocatenkantoor Barents-Krans. Als de keten doorstart zou een deel van het bedrag gebruikt kunnen worden, aldus de betrokkenen.

In totaal hebben volgens een woordvoerder zestig belangstellenden zich bij de curatoren gemeld. Veertig daarvan hebben een informatiememorandum ontvangen met financiële gegevens over de keten. Op basis daarvan ze kunnen een concreet plan opstellen. De curatoren maken volgende week ‘zo snel mogelijk’ een keuze uit de ingediende voorstellen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!