'​Hudson’s Bay aast op V&D-panden'

Hudson’s Bay roept de vastgoedeigenaren van V&D-panden bij elkaar om de mogelijkheden voor de locaties te bespreken. Het Londense filiaal van advocatenkantoor Stibbe begeleidt de Canadese warenhuisketen in het proces, zo meldt De Financiële Telegraaf.

De winkelpanden vallen buiten de boedel die de curatoren momenteel aanbieden. Een koper van V&D en de winkellocaties moet daarom ook een akkoord bereiken met de vijftien eigenaren van 62 panden. Wanneer Hudson’s Bay en de vastgoedeigenaren het eens worden, staan de curatoren buitenspel.

Het is niet duidelijk of de curatoren op de hoogte zijn van de Canadese belangstelling. In de huidige fase oriënteren verschillende partijen zich op de mogelijkheden, aldus een woordvoerder. “Iedereen mag met iedereen in gesprek. Er gebeuren allerlei dingen. Dat de Canadezen vastgoedeigenaren benaderen is nieuw voor ons.”

Zowel Syntus Achmea als ASR Vastgoed voeren gesprekken met diverse internationale retailers om V&D op te volgen, lieten de partijen eerder deze week al weten. Wanneer de curatoren een koper voor V&D vinden, willen de vastgoedpartijen echter ‘constructief meewerken’.

Hudson’s Bay wordt al enige tijd genoemd als belangstellende partij. De keten kocht vorig jaar het Duitse warenhuisconcern Kaufhof met 173 winkels, evenals de Belgische filialen onder de naam Inno. Bestuursvoorzitter Jerry Storch zei destijds dat die acquisitie slechts het begin was. Hudson's Bay heeft in Canada en de Verenigde Staten ruim driehonderd winkels, waaronder een gelijknamige warenhuisketen, Saks Fifth Avenue en Lord & Taylor.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends