​Miss Etam moet in Zwolle wijken voor vanHaren

Miss Etam kan voor zijn winkel aan de Diezerstraat in Zwolle geen beroep doen op een indeplaatsstelling. Dat heeft de rechtbank Overijssel eind vorige maand bepaald in een zaak die door de curatoren van de modeketen was aangespannen.

Miss Etam maakte vorig jaar een doorstart onder Roman & Stern, die zo’n honderd winkels wil openhouden. In de overnameovereenkomst is afgesproken dat de curatoren voor negentien winkels proberen tot een indeplaatsstelling te komen, zodat Roman & Stern die winkels onder de vlag van Miss Etam kan doorzetten. Dat heeft al tot zeker negen nieuwe overeenkomsten geleid, maar Provisum –het pensioenfonds van C&A dat eigenaar is van het pand in Zwolle – werkt daar niet aan mee.

Het huurcontract in de belangrijkste winkelstraat van Zwolle liep nog tot de zomer van dit jaar, maar is na het faillissement van Miss Etam door Provisum opgezegd. De rechter stelt de pandeigenaar daarbij in het gelijk, mede omdat de curatoren pas na twee maanden in het verweer kwamen en de huurcontracten voor twee andere winkels van Provisum in Den Bosch en Harderwijk wel werden opgezegd.

VanHaren heeft afgelopen zomer al een aanbod gedaan om het pand voor tien jaar te huren voor een bedrag dat hoger ligt dan dat van Miss Etam. Dat aanbod is door de pandeigenaar geaccepteerd.

VanHaren huurt momenteel het naastgelegen, kleinere pand. De schoenenketen wil graag groeien in het aantal vierkante meters, liet ceo Krein Bons vorig jaar al weten. Zo werd een jaar terug al een winkel in Den Bosch vergroot tot flagshipstore door de naastgelegen locatie te huren. Door de oppervlakte te vergroten wil Bons de kracht van het ‘schoenenwarenhuis’ benutten. “Mensen willen veel keuze, dus dan moet je ze dat ook bieden.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends