​Docdata wil online voorraad V&D niet afstaan

Docdata weigert de goederen die in zijn distributiecentrum liggen terug te geven aan de leveranciers van V&D. Dat blijkt uit een brief van de curatoren, die in handen is van RTL Z.

De fulfilmentpartner heeft nog anderhalf miljoen euro tegoed van de failliete warenhuisketen en houdt de voorraad bestemd voor de webshop van V&D daarom vast. De curatoren betwisten die actie, omdat de goederen in concessie of consignatie zijn afgestaan door de leveranciers. Daardoor blijven ze juridisch eigenaar, tot de producten door V&D worden verkocht.

Verder wijzen de curatoren erop dat het tegelijkertijd ‘alle betrokkenen schade oplevert’, als de goederen bij Docdata blijven liggen en niet in de verkoop worden gebracht. Ze willen dat de goederen vrij worden gegeven, ‘zodat deze in overleg in de winkels kunnen worden verkocht’.

Docdata is vorige week per brief verzocht medewerking te verlenen aan afgifte van de goederen, maar heeft nog niet expliciet toegezegd daar aan mee te willen werken. De leveranciers zullen zich volgens de curatoren nu rechtstreeks tot Docdata moeten wenden, omdat de boedel hierin geen rol speelt.

De webshop werd onmiddellijk na surseance gesloten en zal ten tijde van het faillissement niet worden heropend. Docdata zou nog tot eind januari fulfillmentpartner zijn van de warenhuisketen, die CB koos als nieuwe partner voor de logistieke diensten van zijn online activiteiten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends