​Miss Etam en FNG Group mogelijk samen verder

Miss Etam en het Belgische modeconcern FNG Group zijn in gesprek over een samenwerking. “Of dat resulteert in een fusie, een overname of een omgekeerde overname moet blijken over enkele maanden”, aldus FNG-ceo Dieter Penninckx tegenover zakenkrant De Tijd.

FNG is al eigenaar van de Nederlandse merken Claudia Sträter, Expresso, Steps en Superstar. Penninckx ziet dan ook veel synergievoordelen bij Miss Etam, dat sinds zijn doorstart in handen is van R&S Retail Group (voorheen Roman & Stern). Verder is hij te spreken over de sterke e-commercetak en bijbehorende logistieke systeem. Gezamenlijk zouden de twee winkelbedrijven een omzet van zo'n 350 miljoen hebben, waarvan honderd miljoen euro afkomstig is van Miss Etam.

De ebitda van Miss Etam kwam een jaar terug nog uit op bijna vijftien miljoen euro in de min. De modeketen heeft zich volgens Penninckx echter herpakt door nog maar honderd winkels over te houden. “Nu is er een winstmarge van enkele procenten.”

FNG wil die marges verder opkrikken door eerst marktaandeel te kopen en dan voor rendement te zorgen. Verder ziet het Belgische concern ook kansen voor Miss Etam in België. “Maar wel onder een andere merknaam, want de rechten voor Etam liggen in ons land bij een lingerieketen”, aldus Pennicnkx.

In november werd nog bekend dat Eric Verbaere, lid van de raad van bestuur van FNG, toezicht houdt bij de huidige eigenaar van Miss Etam. Bij de doorstart van Miss Etam werd daarnaast al even gedacht dat de keten in handen kwam van FNG. Miss Etam kwam namelijk onder één dak met Superstar en Steps, twee ketens die een jaar terug nog door FNG waren overgenomen. Superstar en Steps bleken echter nog onder Roman & Stern te hangen, dat de ketens onder leiding van Rens van der Schoor herstructureerde.

“Wij hebben met de overname van Miss Etam en Promiss niets te maken”, verduidelijkte FNG-bestuurder Dieter Penninckx destijds in Het Financieele Dagblad. “Blijkbaar gaat de heer Van der Schoor, wanneer de herstructurering van Superstar en Steps is afgerond, eenzelfde soort klus doen met Miss Etam en Promiss.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!