​Snelgroeiend Coolblue komt met nieuwe winkels

Coolblue is voornemens om dit jaar nieuwe fysieke vestigingen te openen. De retailer beschikt momenteel over vijf winkels in Nederland en twee in België en daar worden er twee aan toegevoegd.

Waar de winkels komen, kan een woordvoerder van Coolblue nog niet zeggen. Ruim twee jaar terug werd al wel de ambitie uitgesproken om vestigingen te openen in Hasselt en tussen Brussel en Leuven. Ook de omgeving van Machelen en Zaventem vindt de retailer interessant.

Naast de winkelopeningen wil Coolblue dit jaar ook minimaal duizend nieuwe werknemers aannemen om zijn groei verder door te zetten. Het bedrijf van ceo Pieter Zwart groeide vorig jaar met 54 procent ten opzichte van een jaar eerder. De omzet kwam uit op 555 miljoen euro.

De stijging komt volgens de retailer voor rekening van veel nieuwe klanten en bestaande klanten die vaker terugkwamen. Verder kon Coolblue zijn assortiment flink kunnen uitbreiden door de opening van een nieuw magazijn in Tilburg.

Coolblue heeft de ambitie om in 2018 een miljard euro omzet te boeken. Die mijlpaal wil het concern bereiken door ‘gewoon elke dag álles een beetje beter te doen’, zei Pieter Zwart vorig jaar in RetailTrends. Daarin vertelde hij ook over de strijd om de beste specialisten in huis te halen. Jaarlijks komen hooguit duizend softwarespecialisten van hogescholen en universiteiten, rekent hij voor. “En iedereen wil ze.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends