​‘Docdata vraagt te veel voor V&D-goederen’

Leveranciers van V&D moeten drie keer meer betalen dan redelijk is, om hun spullen terug te krijgen van fulfilmentpartner Docdata. Dat schrijven de curatoren aan de leveranciers in een brief die in handen is van RTL Z.

Docdata vraagt een vergoeding van 1,50 euro per item, exclusief btw en transportkosten. Dat is ‘verre van marktconform’, aldus de curatoren, die een bedrag veertig tot vijftig cent redelijk vinden.

“Wij moeten heel veel kosten maken om de artikelen te retourneren”, verdedigt Docdata-directeur Jack Heijmans de prijs. Het bedrijf heeft volgens hem 270 duizend producten van ruim honderd leveranciers opgeslagen. Hij noemt de aantijgingen van de curatoren ‘onzin’ en denkt dat zij vooral hun eigen kosten omlaag willen brengen. “We hebben namelijk ook veel goederen van V&D zelf in de distributiecentra liggen.”

Eerder deze week werd bekend dat Docdata het deel van de voorraad dat van V&D zelf is, vasthoudt. Het opslagbedrijf heeft nog 1,5 miljoen euro tegoed van de failliete warenhuisketen. De curatoren lieten toen al weten te vinden dat de opstelling van de fulfilmentpartner ‘alle betrokkenen schade oplevert’, omdat de goederen zo niet in de verkoop kunnen worden gebracht.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends