Mall-Connect, ontwikkelaar van omnichannel marketingoplossingen voor winkelcentra, heeft een miljoen euro opgehaald. Dit bedrag investeert de Nederlandse ontwikkelaar in zijn internationale groei.

Meer dan vijfentwintig winkelcentra en vierduizend winkels verspreid over vier continenten maken momenteel gebruik van het MyDeck-platform van Mall-Connect. Dit platform geeft winkelcentra inzicht in bezoekersdemografie, gedrag en interesses. Mall-Connect levert de software, de hardware wordt geleverd door samenwerkingspartners.

De ontwikkelaar werkt met name samen met grote, internationale vastgoedpartijen uit onder meer Duitsland, België, Chili, Zuid Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten. Mall-Connect zoekt de samenwerking met buitenlandse vastgoedpartijen omdat in het buitenland de huur van een pand afhankelijk is van de omzet. Zij hebben baat bij een stijgende winkelomzet en staan daarom vaak open voor de marketinginfrastructuur die Mall-Connect hen biedt. In Nederland betalen retailers veelal een vaste huurprijs, waardoor het platform niet direct interessant is voor Nederlandse vastgoedpartijen.

De financiering komt van investeringspartij Newion, die al diverse tech-startups in zijn portfolio heeft. Managing partner Patrick Polak neemt plaats in de raad van commissarissen van Mall-Connect.