​'Ahold en Blokker azen op V&D-panden'

Vastgoedeigenaren van enkele winkels van V&D zeggen brieven te hebben gehad van Ahold, Blokker Holding en Hudson’s Bay. Daarin zouden zij hun interesse kenbaar hebben gemaakt in deze panden, meldt de Volkskrant.

Blokker benadrukt dat het niet in de race is voor een overname van de warenhuisketen. Hetzelfde zou gelden voor Ahold, dat echter niet wil reageren. De brieven van beide concerns lijken vooral bedoeld als inventarisatie van mogelijke toekomstige ruimtes voor de winkels van beide bedrijven. Het Canadese Hudson’s Bay is eerder wel genoemd als mogelijke koper.

De curatoren van V&D zijn met tien serieuze kandidaten in gesprek over een doorstart. Zij nemen dinsdag een besluit met welke daarvan ze verder onderhandelen. Eind deze maand willen ze volledige duidelijkheid en op 17 februari moet de overname worden uitgevoerd.

De bewindvoerders willen V&D en La Place samen verkopen. Tot de tien geïnteresseerde partijen behoren naast enkele winkelbedrijven ook meerdere investeringsmaatschappijen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends