​Christine le Duc reorganiseert opnieuw

Erotiekketen Christine le Duc sluit alle winkels in ons land die niet winstgevend zijn. Daarbij gaat het om dertien filialen, de helft van het totale winkelbestand. Dat heeft moederbedrijf Beate Uhse maandag bekendgemaakt.

De winkels zijn volgens het concern niet meer winstgevend door de toenemende verkoop via het internet. “Retail is nog steeds belangrijk voor Beate Uhse, maar we gaan wel volop mee met het nieuwe winkelen”, zegt interim-ceo Kees Vlasblom. “Beleving, klantgerichtheid en passie staan centraal, online is de groeidiamant.”

Christine le Duc deed vorig jaar al acht winkels op slot, omdat ze niet rendabel waren. Daardoor verloren twintig mensen met een tijdelijk contract hun baan. Nu gaat het volgens de retailer om veertig arbeidsplaatsen.

De winkels die eind februari dichtgaan bevinden zich in Maastricht, Utrecht, Breda, Heerlen, Apeldoorn, Leeuwarden, Amersfoort, Hoorn, Delft, Enschede en Ede. Het filiaal aan het Spui in Amsterdam sluit in mei, gevolgd door een Rotterdamse winkel eind juni.

Beate Uhse schrapte recent ook al banen bij de productie van de papieren catalogus. Verder werd recent afscheid genomen van ceo Serge van Hooft en directeur omnichannel Marc Koster.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends