​Xenos roept personeel bijeen

Xenos houdt woensdagavond een bijeenkomst voor zijn medewerkers. Zij krijgen daar een mededeling, bevestigt een woordvoerder van moederbedrijf Blokker Holding tegenover Elsevier. Wat die mededeling is, wordt pas na die bijeenkomst bekendgemaakt.

Voorafgaand aan de bijeenkomst met het personeel worden de filiaalmanagers ingelicht. Zusterformule Blokker maakte een jaar terug op vergelijkbare wijze bekend 440 werknemers te ontslaan.

Binnen de top van Xenos vond afgelopen zomer al een aantal wijzigingen plaats. Alex van Schaik is sinds 1 juli algemeen directeur van de formule en volgde daarmee Hugo de Bie op, die nu verantwoordelijk is voor de Duitse tak. Commercieel directeur Oscar Sjoerds vertrok bij de keten, die met tegenvallende omzetcijfers zou kampen. Xenos ziet volgens bronnen van RetailNews een groot deel van zijn omzet weglekken naar Action.

Wilfried van den Broek werd benoemd tot verkoopdirecteur en moet een reorganisatie leiden, waarbij minimaal honderd banen verdwijnen. De reorganisatie borduurt voort op de Transformatiestrategie 2017, die voormalig bestuursvoorzitter Roland Palmer heeft geïntroduceerd. Het personeel wordt volgens de bronnen nog deze maand geïnformeerd, zodat de afvloeiingskosten in het huidige boekjaar (dat eind januari afloopt) als voorziening meegenomen kunnen worden.

FNV laat weten nog niet te zijn ingelicht over de plannen van Xenos. De vakbond stelde vorig jaar al dat er bij de winkelketen, net als bij Blokker, sprake was van een stille reorganisatie. Medewerkers van Xenos zouden voor het eerst in jaren een functioneringsgesprek hebben gekregen, waarbij het enige onderwerp op de agenda het tekenen van een beëindigingsovereenkomst was.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!