​Kwakkelend Macy’s verkoopt voor miljard online

De Amerikaanse warenhuisketen Macy’s heeft in december een miljard dollar aan online omzet geboekt. Het is voor het eerst dat die grens is doorbroken, vertelt topman Yasir Anwar op de jaarlijkse Retail's Big Show van de NRF.

Macy’s zag op Black Friday bovendien voor het eerst meer dan de helft van de online bezoekers via de smartphone binnenkomen. Anwar zegt daarom voorstander te zijn van een 'mobile first'-strategie. In totaal werden in november en december bijna zeventien miljoen orders verwerkt, zo liet de retailer begin deze maand al weten.

Macy’s vertelt inmiddels niet meer hoeveel procent van de omzet via het online kanaal binnenkomt. De grens tussen de online en fysieke winkel is daarvoor te vaag geworden, aldus Anwar.

Waar de online omzet met dubbele cijfers blijft groeien, heeft de warenhuisketen moeite om de verkopen in zijn fysieke vestigingen op peil te houden. Zo daalde de vergelijkbare omzet in november en december met liefst 5,2 procent. Macy’s maakte recent bekend 36 winkels te sluiten en 4500 medewerkers te ontslaan.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends