​Scapino staat ‘volledig los’ van Ziengs

De activiteiten van Scapino zullen volledig losstaan van die van Ziengs Schoenen.“Wij vermengen zakelijk niets”, laat eigenaar Henk Ziengs weten in een brief aan leveranciers.

De oud-eigenaar van Scapino zegt nog te geloven in de formule waarmee Scapino groot is geworden. Daarom komt onder meer het credo ‘Kwaliteit en euro’s voordeel’ weer terug. Hij wil zoveel mogelijk van de 197 winkels doorstarten. “Dat zullen allemaal gezonde winkels zijn, op de juiste plek en met een goed rendement.”

Ziengs maakt per winkel een businessplan en herstelplan, met een focus op gezond rendement. Daarvoor wil de nieuwe eigenaar onnodige kosten elimineren, met een slankere overhead werken, de logistiek slimmer aanpakken en een betere prijspositie van artikelen in de markt hanteren.

Verder kijkt Ziengs ook naar het versterken van de online activiteiten door het inzetten van de juiste marketingtools. In de schoenenbranche gaat het volgens de retailer namelijk ‘om de juiste interactie tussen clicks en bricks’.

Hoewel de activiteiten los zullen staan van die van Ziengs, krijgt de directie er wel een bekend gezicht bij. Huidig Scapino-directeur Rob Oremans en verkoopmanager Frank Sonnemans krijgen gezelschap van Linda Keijzer, die sinds vorige maand ceo van Ziengs is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!