​Go-Britain laat twee winkels failliet gaan

Winkelketen Go-Britain heeft deze maand het faillissement aangevraagd voor twee van zijn elf vestigingen. “We hebben het bruine stuk uit de appel gesneden”, laat eigenaar Dick Admiraal weten aan RetailNews.

De winkels in Doetinchem en Heerlen hebben recent hun deuren gesloten. Ze vielen onder een aparte bv, vertelt Admiraal. “Het waren de nieuwste winkels van Go-Britain, waar we in 2009 midden in de crisistijd mee zijn begonnen. Maar het waren ook de twee slechtste winkels.”

De huurovereenkomst in Doetinchem liep onlangs af en Admiraal kreeg het niet voor elkaar om een structurele huurverlaging te realiseren. Een tijdelijke huurkorting van 25 procent bood volgens hem al weinig soelaas. “Het was een nieuw winkelgebied aan de rand van het centrum, maar het heeft nooit gebracht wat we ervan verwacht hadden. Dat geldt ook voor de projectontwikkelaar.”

Het huurcontract in Heerlen liep nog drie jaar door, maar ook die winkel was volgens de eigenaar verliesgevend. “Het is geen tijd meer waarin je kan blijven aanmodderen. Als het niet goed gaat, moet de stekker eruit.”

Tegelijkertijd investeert de winkelketen ook in zijn nieuwe concept, dat vorig jaar onder de naam The Butcher Boy in Rotterdam werd geïntroduceerd. Vanwege protesten van The Butcher of Blue is die naam inmiddels gewijzigd in Rib.Eye.Steak, vertelt Admiraal. “Op 25 februari gaat de tweede open in Tilburg.” De voormalige winkel van Go-Britain is daar inmiddels gesloten. “We gaan iets verderop in een groter en mooier pand weer open.”

Rib.Eye.Steak wordt daarna ook in Enschede geïntroduceerd. “We hebben daar een nieuwe huurovereenkomst getekend voor dezelfde locatie”, aldus Admiraal. Hij is voorzichtig tevreden over het nieuwe concept. “Maar het kan altijd beter.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!