McDonald’s boekt sterkste omzetgroei in vier jaar

McDonald’s heeft zijn wereldwijde omzet in het vierde kwartaal van 2015 met vijf procent zien toenemen. Dat is de sterkste groei in vier jaar, zo blijkt uit de kwartaal- en jaarcijfers die maandag zijn gepubliceerd.

In de Verenigde Staten groeide de vergelijkbare omzet van de fastfoodketen in het vierde kwartaal met 5,7 procent. Die groei is vooral toe te schrijven aan de All Day Breakfast-service, zegt McDonald’s in een toelichting. Die service, waarbij de hele dag door ontbijten worden geserveerd, werd in oktober werd gelanceerd. Ook het milde weer heeft volgens McDonald’s bijgedragen aan de groei.

De nettowinst van McDonald's bedroeg in het laatste kwartaal 1,2 miljard dollar, een stijging van tien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De fastfoodketen boekt sinds het derde kwartaal weer groei in alle regio's. Dat kwartaal was een belangrijke stap in de wereldwijde ‘turnaround’ die McDonald’s doormaakt, zei ceo Steve Easterbrook. Over heel 2015 steeg de winst met 1,5 procent naar ruim 4,5 miljard.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!