​Jumbo financiert overname uit eigen middelen

Jumbo kan de overname van La Place uit eigen kasstroom financieren. Dat zegt cfo Ton van Veen in De Financiële Telegraaf. “We hoeven er geen additionele financiering voor aan te trekken.”

Jumbo heeft de benodigde middelen klaarliggen, stelt Van Veen. “Anders hadden wij het niet gedaan.” Hoeveel er voor de overname is betaald, maakt hij niet bekend. Retailexpert Rupert Parker Brady schat de prijs op RetailWatching op vijftig tot zestig miljoen euro.

Voor dat bedrag is de Veghelse retailer de eigenaar van zowel de intellectuele eigendommen als alle activa van La Place. Dat geldt ook voor de activa van vestigingen in warenhuizen van V&D, zegt Van Veen in Het Financieele Dagblad. “Dat zijn er soms wel vier of vijf per warenhuis.”

De vraag is nog of die vestigingen worden voortgezet onder de nieuwe eigenaar. Dat hangt volgens de cfo af van de zoektocht naar een nieuwe koper van V&D. Hoe groot de kans is dat die zoektocht slaagt, kan hij niet inschatten. “Maar we kunnen ons niet voorstellen dat er niet op een of andere manier een doorstart komt van V&D.

De cfo geeft verder aan dat La Place ‘ebitda-positief’ is. Daardoor zal de keten volgens hem direct bijdragen aan de winst van Jumbo Groep.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends