​‘Jumbo hoopt op Hudson’s Bay’

Als het aan Jumbo ligt, wordt V&D overgenomen door Hudson’s Bay. De supermarktketen wil met La Place graag uitbreiden naar het buitenland, en kan de Duitse en Belgische filialen van de Canadese warenhuisketen daar goed voor gebruiken. Dat zeggen betrokken tegen het Algemeen Dagblad.

Jumbo bevestigt zelf niet dat Hudson's Bay zijn favoriete koper is, maar expansie naar het buitenland lijkt wel in de plannen voor te komen. “La Place heeft een aantal vestigignen in het buitenland en een aantal in de pijplijn”, zegt financieel directeur Ton van Veen. “Dat gaan wij absoluut niet stopzetten.”

Hudson’s Bay is sinds vorig jaar eigenaar van het Duitse Kaufhof, met 137 vestigingen in Duitsland en zestien Inno-filialen in België. Naast Hudson’s Bay zouden de curatoren van V&D nog met één andere partij in gesprek zijn. Uiterlijk woensdag wordt duidelijkheid verwacht.

Retailexpert Rupert Parker Brady denkt ook dat Hudson's Bay de beste papieren heeft om V&D over te nemen. "Hudson's Bay heeft een bewezen trackrecord in warenhuizen. Bovendien wordt het bedrijf geleid door een eigenaar met een sterke geldingsdrang én een visie die verder reikt dan drie tot zeven jaar."

Lees de volledige visie van Rupert Parker Brady op RetailWatching.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends