​Kledingketens Kennedy en Au Bon Marché op de fles

De winkels van Kennedy Fashion en Au Bon Marché zijn dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Moederbedrijf Kennedy-Au Bon Marché telt in totaal 21 vestigingen in de provincies Zuid-Holland en Zeeland, die voorlopig allemaal gesloten zijn.

Curator Jorin Hagendoorn hoopt de winkels snel weer te kunnen openen, meldt De Ondernemer. De banken hebben beslag gelegd op de winkelvoorraad, maar zij zijn er volgens Hagendoorn bij gebaat dat de producten verkocht worden.

Kennedy Fashion beschikte voor het faillissement over dertien vestigingen, Au Bon Marché had er zes. Daarnaast vallen ook twee winkels in Middelburg (Diva en Beau) onder het faillissement.

Het faillissement werd op dezelfde dag en door dezelfde rechtbank uitgesproken als van Arpi Dordrecht. Dat modebedrijf beschikt over twintig vestigingen, waarvan het merendeel franchisewinkels van Esprit. Geheel toevallig is dat volgens Hagendoorn niet. Modewinkels hebben het bijna allemaal moeilijk, doordat de inkoopprijs is opgedreven door de dure dollar en de marges klein zijn. “Het is steeds vaker uitverkoop”, aldus de curator.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!