​Amsterdamse detailhandel boert goed

Amsterdamse winkeliers hebben vorig jaar 7,4 procent meer omzet geboekt. De omzetgroei van mkb-bedrijven in de detailhandel ligt daarmee hoger dan bij horecabedrijven, die op een groei van 5,7 procent uitkomen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS in opdracht van Vereniging Amsterdam City.

Retailers in de binnenstad boekten vorig jaar zelfs 8,6 procent meer omzet dan een jaar eerder. In de rest van Amsterdam ligt de groei op een gemiddelde van 6,4 procent.

Warenhuizen en supermarkten zagen hun omzet volgens de jaarlijkse Amsterdam City Index minder hard groeien dan andere winkels. Volgens de onderzoekers zou menig warenhuis zonder in zwaar weer verkeren.

De bedrijvenvereniging is vanwege het gunstige retailklimaat optimistisch over de gevolgen van de faillissementen van V&D en Macintosh Retail Group. Ook als bepaalde formules geen doorstart maken is dat op te vangen, zegt voorzitter Willem Koster tegenover Het Parool. “Op basis van deze cijfers kun je zeggen: dat loopt goed af. Daar komen gewoon weer andere winkelbedrijven.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!