Gebruikers van Amazon Echo kunnen het apparaat sinds afgelopen week gebruiken om pizza te bestellen. De webwinkelreus heeft namelijk een overeenkomst gesloten met Domino’s Pizza.

Amazon Echo is een via wifi en bluetooth verbonden virtuele assistent die gebruikers helpt bij het online shoppen. Het apparaat werkt met spraakbesturing. Om gebruik te kunnen maken van de dienst, moeten gebruikers hun Domino’s-account koppelen aan hun Alexa-account. Die app zorgt ervoor dat Echo de gesproken boodschappen omzet in daden.

Wanneer gebruikers hun account gekoppeld hebben, kunnen zij op twee manieren hun bestelling plaatsen. De eerste optie is de easy order. Dit is een optie die automatisch de favoriete bestelling van de gebruiker herhaalt. De tweede optie is het herhalen van de laatst geplaatste order. Daarnaast kunnen gebruikers de bezorgstatus van hun pizza checken door simpelweg te vragen wat de huidige status is.

Domino’s heeft de app ontwikkeld met de Alexa Skills Kit. Deze kit helpt ontwikkelaars op weg met het ontwikkelen van een app voor Alexa. Er zijn in totaal al meer dan 130 spraakgestuurde opdrachten waar Amazon Echo op reageert.