​Computerwinkelketen Paradigit failliet

De twaalf winkels van Paradigit zijn dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Ook de vijf shop-in-shops binnen V&D en het distributiecentrum vallen onder het faillissement.

Het faillissement heeft gevolgen voor in totaal 208 medewerkers. Paradigit sloot recent al tien van zijn 22 vestigingen, als gevolg van de verschuiving naar internetverkoop.

De webwinkel Paradigit.nl is een zelfstandig bedrijf en staat daardoor los van het faillissement. Dat geldt ook voor andere bedrijven van eigenaar Arjen de Koning, zoals de lokale boekhandel Van Piere.

Paradigit wordt steeds meer een ‘webgeorganiseerd bedrijf’, liet De Koning in oktober nog weten aan RetailNews. “Daarbij houden we voor bijna heel Nederland binnen dertig minuten echte winkels met voorraad en service beschikbaar.” Hij was destijds geïnteresseerd in het doorstarten van het failliete BAS Group, maar moest toezien hoe Relevant Holdings de voorkeur kreeg van de curator.

De computerwinkelketen laat weten in gesprek te zijn met de curator om de mogelijkheden van een gedeeltelijke doorstart te verkennen. Op zijn eigen website meldt Paradigit verder te gaan als webwinkel. Eigenaar De Koning zoekt nu een oplossing voor het distributiecentrum. "Want die is nodig voor de webwinkel", laat hij weten aan Tweakers.

Reacties 1


Jules Nijst 27 mrt, 21:16

Slecht artikel, geen datum waardoor je niet weet of dit op 2016 of 2020 slaat...

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!