​Albert Heijn brengt maaltijdbox naar de winkel

De Allerhande Box van Albert Heijn is voortaan ook af te halen in de supermarkt. De klant betaalt daarvoor geen servicekosten, zo laat de retailer woensdag weten.

Albert Heijn introduceerde afgelopen zomer zijn eigen maaltijdbox, die in eerste instantie alleen thuisbezorgd werd of afgehaald kon worden bij een pick-up point. Daarbij worden ook aanvullende boodschappen kosteloos afgeleverd.

De box is nu met een orderbevestiging ook op te halen en te betalen in de supermarkt. Dat kan vijf dagen na de bestelling, waar voor thuisbezorging vier dagen wordt uitgetrokken. Albert Heijn verklaart dat verschil door het logistieke proces dat achter het brengen van de maaltijdbox naar de winkel zit. Andere online bestellingen kunnen niet tegelijkertijd afgehaald worden; daarvoor moeten klanten gebruikmaken van een pick-up point of thuisbezorging.

Albert Heijn stapte als eerste grote supermarktketen in de markt van maaltijdboxen, die tot nu toe wordt gedomineerd door HelloFresh. Jumbo liet vorig jaar weten ook te werken aan een eigen box, maar die is daar nog niet geïntroduceerd.

Bekijk op RetailWatching een video over het (logistieke) proces achter de Allerhande Box.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends