​V&D houdt deuren voorlopig dicht

De warenhuizen van V&D houden hun deuren maandag en dinsdag gesloten, terwijl de onderhandelingen over een doorstart doorgaan. De curatoren van V&D hebben de vastgoedeigenaren voorgesteld om de deadline voor de onderhandelingen over een doorstart met drie dagen uit te stellen. Dat laten zij maandagochtend weten.

Roland Kahn is al geruime tijd met de pandeigenaren in gesprek om een doorstart voor V&D te realiseren. Uiterlijk afgelopen weekend moest er ‘onvoorwaardelijke overeenstemming bestaan over de uitgangspunten voor ten minste 35 filialen’, lieten de curatoren eerder nog weten. Zij streefden ernaar om maandag uitsluitsel te geven over de toekomst van V&D, maar dat is niet gelukt. Er is volgens de curatoren weliswaar goede vooruitgang gerealiseerd, maar 'de zeer complexe puzzel kan op dit moment nog niet worden gelegd'.

De winkels blijven volgens de curatoren maandag en dinsdag dicht om de winkelvoorraden te inventariseren. Of de winkels woensdag weer opengaan is nog onduidelijk. Het loon van het winkelpersoneel wordt dan in ieder geval niet meer door het UWV betaald.

Een groot aantal vastgoedeigenaren is volgens de Volkskrant bereid mee te werken aan een doorstart van minimaal 35 vestigingen. Er zijn echter ook pandeigenaren die weinig vertrouwen hebben in een doorstart onder Kahn. De Coolcat-oprichter wil maar de helft van de huur betalen die V&D tot januari vorig jaar moest ophoesten. Daarnaast moeten de verhuurders de panden opknappen en investeren in het inrichten ervan.

Inmiddels zouden ook andere belangstellenden zich voor panden van V&D hebben gemeld. Eén daarvan is Hudson’s Bay, dat op zoek is naar winkels voor de formules Galeria Inno en Saks Fifth Avenue 5th Off.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!